badkamerspiegels

Badkamerspiegels

Badkamerspiegels zijn een essentieel deel van de badkamerinrichting. Niet alleen omdat het een spiegel is waar u ongetwijfeld heel veel in zal kijken, maar ook omdat het een belangrijk attribuut kan zijn om de badkamer groter te doen lijken.

Badkamerspiegel met verlichting

Dankzij de juiste verlichting rondom de wandspiegel kan gezorgd worden voor interessante effecten. Met indirecte onder-, boven- of zijverlichting in de spiegel kan de illusie worden gewekt dat de spiegel zweeft. Voor eenvoudige bovenverlichting van uw spiegel kunt u kiezen uit halogeenverlichting, tl-verlichting of ledverlichting. Spiegelverlichting kan gekoppeld worden aan de centrale verlichting maar dit is niet verplicht.

Scheer- en make-up spiegel

Naast de grote wandspiegel is er in de badkamer uiteraard ook nood aan een kleinere scheer- of make-up-spiegel. Hoewel hier vaak een staanspiegel voor wordt gebruikt, kan het eleganter zijn om deze kleine spiegel volledig in de badkamer te integreren. Meestal wordt dit gedaan door gebruik te maken van een kleine badkamerspiegel met (inklapbare) arm die aan de muur bevestigd wordt.

Spiegelkast badkamer

Met een spiegelkast kunt u twee vliegen in een klap doodslaan. Zo kunt u de ruimte achter de spiegel praktisch benutten om wat niet zichtbaar moet zijn voor gasten, zoals medicijnen en cosmetica, op te bergen. Daarnaast is het pronkstuk van de spiegelkast natuurlijk een heldere en goed verlichte spiegel. De badkamerspiegelkast kan in één set met het badkamermeubel worden aangekocht, maar dit is niet noodzakelijk.

Spiegelkasten zijn er in verscheidene afmetingen en stijlen en kunnen voorzien worden van verschillende accessoires. In het algemeen heeft een spiegelkast één tot drie draaideuren. Het voordeel van meerdere draaideuren is dat u uw spiegelwerkzaamheden kan verder zetten met uw kast open. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan de kast verschillende breedtematen aannemen tussen 60 en 140 cm. Indien u dat zou willen kunt u meer betalen voor een op maat gemaakt exemplaar.

Spiegelkast met verlichting

Ook kan gekozen worden voor bijpassende verlichting. De spiegelkast kan voorzien worden van enkele of dubbelzijdige halogeen verlichting, een vrijhangende LT-armatuur in chroom of aluminium of verlichting op basis van LED of gloeilampen. Omwille van de warmere lichtkleuren en de mooiere reflectie raden wij de ouderwetse gloeilamp aan. Voordelen van LED zijn dat ze minder energie verbruiken en veel langer meegaan dan gloeilampen. De keuze van spiegelkastverlichting kan een heel ander gevoel van ruimte en sfeer aan uw badkamer geven.

Naast de spiegelkast boven de lavabo zijn er ook hoge spiegelkasten. Net zoals kolomkasten bieden zij heel wat ruimte en kan deze bovendien gebruikt worden als passpiegel omdat u het hele lichaam kan bekijken. Vooraanstaande spiegelkastmerken zijn Alape, Emco, Keuco, Plieger, Schneider en Villeroy & Boch. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een volledige sanitair evacuatie.