Na verloop van tijd kan het nodig zijn om uw badkamer te renoveren en een specialist in te huren uit Kampenhout om een badkamerrenovatie uit te voeren. Vandaag de dag stellen we namelijk andere eisen qua comfort, uitzicht en functionaliteiten van een badkamer dan in het verleden. Op deze pagina bespreken we dan ook wat er allemaal komt kijken bij de renovatie van een badkamer. De eerste beslissing die bij een badkamerrenovatie genomen moet worden is het al dan niet uitbesteden van het werk. Zo is het perfect mogelijk om de nieuwe badkamer te laten plannen en plaatsen door een badkamerspecialist uit Kampenhout. De handige Harry’s onder ons kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om het werk volledig zelf uit te voeren. In de praktijk wordt er echter vaak gekozen voor een tussenvorm. De renovatie van een badkamer wordt dan uitgevoerd door vakmensen, terwijl de eigenaar beslist over de inrichting.
badkamerrenovatie Kampenhout

Hoe werkt onze website?

Banubad is een netwerk van badkamerspecialisten werkzaam door heel Vlaanderen. Door via onze offerteservice een aanvraag te doen kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos prijsoffertes ontvangen van meerdere firma’s die werkzaam zijn in Kampenhout. Nadat u de offertes heeft ontvangen kunt u in alle rust kijken welk prijsvoorstel voor u het beste is. U kunt zich voorstellen dat het correct en volledig invullen van de offerteaanvraag dus erg belangrijk is. De partners uit ons initiatief maken op de door u ingevoerde gegevens een initiële prijsofferte op. U ontvangt na de aanvraag van maximaal 3 firma’s een reactie. Een leuk gegeven is dat u door het vergelijken van de prijsvoorstellen tot wel 30% kan besparen op de kosten van uw badkamerrenovatie ten opzichte van iemand die slechts bij 1 firma een offerte op maat laat maken. Een win-win situatie dus!

Gedeeltelijke of complete badkamerrenovatie

De eigenaar of de specialist in Kampenhout zal moeten beslissen hoe de badkamer gerenoveerd moet worden. Deze kan heel ingrijpend gerenoveerd worden, bijvoorbeeld door het volledig afbreken van de oude badkamer tot alleen de ruwbouw overblijft, en dan eigenlijk aan een nieuwe badkamer beginnen. Deze drastische keuze is echter niet altijd nodig. Indien de eigenaar over minder budget beschikt, of indien de badkamer nog niet te verouderd is, kan er gekozen worden voor een kleinere renovatie. Zo kan men er voor kiezen om enkel de badkamermeubels vervangen, de tegels gewoon te herschilderen, of een oud bad te vervangen door een modernere douchecabine. Mits enige inbeelding zijn er dus zelfs met een beperkt budget veel renovatiemogelijkheden. Een badkamerrenovatie vereist ten slotte ook meer creativiteit dan het plaatsen van een nieuwe badkamer. Bij het renoveren is men namelijk gebonden aan de bestaande faciliteiten zoals de plaatsing van de verluchting en de waterleidingen.

Voorbeelden van badkamerrenovaties

Hieronder vind u diverse voorbeelden van badkamerrenovaties. Bekijk elke badkamerrenovatie en lees wat er gerealiseerd is, via deze pagina: realisaties.

Wij kunnen een badkamerrenovatie dus onderscheiden in 2 categorieën. De complete renovatie van de badkamer waarbij vanuit ruwbouw een nieuw badkamerontwerp moet worden bedacht en er gekozen kan worden uit verschillende badkamerstijlen en nieuwe badkamerinrichting. En de gedeeltelijke badkamerrenovatie waarbij slechts gedeeltelijk de badkamerinrichting en badkamermeubels aangepakt wordt. Hieronder vindt u meerdere links naar de bovenstaande onderdelen, zo kunt u snel lezen wat voor u van toepassing is.

Badkamerontwerp

Wanneer u ervoor kiest voor een totale badkamerrenovatie in Kampenhout moet u gaan nadenken over het badkamerontwerp. Bij het ontwerpen van de badkamer moet u eerst en vooral rekening houden met de manier waarop en wanneer u uw badkamer gebruikt. Ben je eerder een pragmatisch badkamergebruiker of houd u ervan uren stoom af te laten in uw badkamer? Gebruikt u de badkamer vaker ’s morgens of ’s avonds? Belangrijke vragen die om een andere aanpak vragen. Bij een badkamerrenovatie bent u in tegenstelling tot een nieuwe badkamer niet volledig vrij als het over de geografische oriëntering van de badkamer gaat.

Vragen alvorens de badkamerrenovatie te starten

Is de badkamer bedoeld voor een grote familie of voor een koppel? Afhankelijk hiervan kan de badkamerinstallateur uit Kampenhout u van meer of minder opbergruimte voorzien. Een rommelig wastafelblad kan de badkamer een overbeladen indruk geven. Ook kan gedacht worden aan een dubbele wastafel aangepast aan ieders individuele noden. Bij een badkamerrenovatie voor grote families kan het interessant zijn om een aparte douche en bad te installeren. Bij parallel gebruik kan de wc best afgeschermd worden. Een algemene regel is dat de wc zo ver mogelijk van de deur geplaatst moet worden en de lavabo best zo dicht mogelijk bij de uitgang wordt gepositioneerd.

badkamer renoveren Kampenhout

Badkamerventilatie en verlichting

Verder is één van de belangrijkste punten bij een badkamerrenovatie in Kampenhout de verluchting. Zorg voor een goed afzuigsysteem om schimmelvorming te vermijden. Verlichting is een ander heikel punt in de badkamer. Bij een schaarste aan natuurlijk licht via ramen kan gekozen worden voor een deur met matglas. Met deze oplossing behoudt u uw privacy maar wordt u toch voorzien van voldoende daglicht.

Elektra in de badkamer

Wat betreft elektrische verlichting zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Op vlak van elektriciteit zijn er twee basisregels. Alle stopcontacten en de vloer moeten geaard worden en vanuit het bad mag geen enkele schakelaar zich binnen handbereik bevinden. Het is verstandig om te kijken waar de stopcontacten en schakelaars in de oude situatie zijn gesitueerd en of dit nog voldoende is conform het nieuwe ontwerp van de badkamerrenovatie.

Design badkamers

U kan ervoor kiezen om bij een badkamerrenovatie de oude badkamer er volledig uit te slopen en er een designbadkamer in te zetten. De inrichting van een designbadkamer is zeer exclusief, vooruitstrevend en vaak ook prijzig, wat deze soort badkamers meer speciaal maakt dan een ‘gewone’ moderne badkamer. De designbadkamer onderscheidt zich van een normale badkamer door gebruik te maken van badkamermeubelen en -accessoires die ontworpen werden door gerenommeerde designers. Ook worden er meer duurzame en gedurfde materialen gebruikt, zoals een vloer in scheepsteak.

Kleine badkamers

Mensen met een kleine badkamer in Kampenhout kiezen vaak voor een badkamerrenovatie wanneer er slechts 1 of 2 elementen van de badkamer verouderd zijn. Het is van belang om vooral slim om te springen met de indeling van de badkamer. Probeer alle hoeken te benutten door bijvoorbeeld het plaatsen van een hoeklavabo, hoekbad of hoekdouche. Het combineren van douche en bad spaart uiteraard ook veel plaats uit, en hoeft daarom niet minder stijlvol te zijn. Een andere optie om plaats uit te sparen is de keuze van het badkamermeubilair, door gebruik te maken van slim ingedeelde kasten kan de bestaande ruimte namelijk veel efficiënter gebruikt worden. Verder is het ook heel nuttig om in kleine badkamers gebruik te maken van schuifdeuren in plaats van gewone deuren. Er moet dan geen plaats meer vrijgehouden worden voor een openslaande deur! Tenslotte kan in kleine badkamers ook plaats uitgespaard worden door de manier van verwarmen. Vloerverwarming is hier een goed voorbeeld van, omdat het totaal onzichtbaar is en dus geen plaats inneemt.

kleine badkamerrenovatie

Slimme trucs bij de badkamerrenovatie van een kleine badkamer

De renovatie van een kleine badkamer kan niet alleen aangenamer gemaakt worden door de indeling, maar ook door bepaalde trucs die de ruimte groter doen lijken. Zo kunt u gebruik maken van spiegels, die indien ze goed geplaatst zijn een enorme impact kunnen hebben. Ze kunnen het daglicht beter verspreiden in de badkamer, of een kleine badkamer meer diepte lijken te geven. Ook het kleurgebruik is essentieel. Gebruik lichte, neutrale kleuren, en vermijd drukke motieven en speciale texturen. Verder kunnen ook tegels een impact hebben op het gevoel van ruimte in een kleine badkamer. Kies voor grote tegels met een smalle en niet contrasterende voeg voor een optimaal resultaat. Ten slotte speelt ook hier de keuze van de badkamermeubels een rol. Laag en horizontaal meubilair voorkomt een beklemmend gevoel. ‘Zwevende’ badkamermeubels versterken het gevoel van ruimte.

Landelijke badkamers

Een landelijke badkamer straalt rust uit en dit is ook één van de redenen waarom onze klanten in Kampenhout deze badkamerstijl vaak implementeren bij een badkamerrenovatie. Ook roept deze ‘cottage-stijl’ gevoelens van romantiek, geborgenheid en zelfs nostalgie op. Om een landelijke badkamer optimaal tot zijn recht te laten komen, hebben we hieronder de belangrijkste punten opgelijst. De kleuren die het best passen in landelijke badkamers zijn vaak van donkere aardetinten of witachtige zoals beige. Wanneer men gebruik maakt van witachtigen, moet men echter zoveel mogelijk vermijden om spierwitte tinten te gebruiken, deze kunnen de geborgen sfeer verstoren. Verder bekleedt men in Kampenhout de wand ook vaak met houten lambrisering, wat echt past binnen een landelijke badkamer. Het warme effect dat hout oproept kan namelijk maar moeilijk geëvenaard worden door andere materialen te gebruiken. Of u deze lambrisering schildert of niet is uiteraard volledig uw eigen keuze, alhoewel het zeker aan te raden is bij houtsoorten van mindere kwaliteit.
landelijke badkamer

Een losstaand bad: de kers op de taart.

Een vrijstaand bad is ongetwijfeld hét kroonjuweel van een landelijke badkamer. Onder de vele modellen bestaan er heuse meesterwerken, waarbij de schoonheid vooral in de pootjes zit. Vrijstaande baden kunnen ook een ideale oplossing zijn voor badkamers met een ongebruikelijke vorm, bijvoorbeeld zonder rechte hoeken. Een nadeel van dit soort badkuipen is wel dat waterleidingen moeilijker op een mooie manier weg te werken zijn.

Badkamermeubels met een eigenzinnig karakter

Door het eigenzinnige karakter van deze landelijke stijl hoeft het meubilair niet noodzakelijk nieuw of van dezelfde ontwerplijn te zijn. Door gebruik te maken van tweedehands badkamermeubelen wordt de inrichting niet alleen goedkoper, maar ook veel persoonlijker. Ten slotte bestaan er ook firma’s in Kampenhout die zich specialiseren in het opfrissen van vintage badkamers.

Moderne badkamers

Moderne badkamers zijn fris en eigentijds. Zoals al te lezen was onder de titel designbadkamers, zijn moderne badkamers de overlevers van een heftig schiftingsproces onder de avant-gardistische design badkamerinterieurs. Deze hedendaagse designs zijn op vlak van gebruiksvriendelijk op punt gezet en beschikbaar gesteld aan het grote publiek. Een kleur die terug is van nooit weggeweest voor moderne badkamers is wit. Wit past bij alles en geeft uiting aan de coolheid die een modern badkamerontwerp beoogt. De ziel van een badkamer zit hem echter in de kleur. Wit in combinatie met bijvoorbeeld dramatisch rode, mooie violet of speelse gele tegels of mozaïeksteentjes kan voor het juiste evenwicht zorgen.

badkamerrenovatie prijs

Eenvoudige lijnen met een personal touch

Deze moderne stijl van badkamerinrichting gaat voor het creëren van een cleane, open ruimte. In de realiteit wordt hier vaak op ingespeeld met eenvoudige, rechthoekige lijnen al dan niet in combinatie met ronde vormen. Om deze minimalistische indeling nog een duwtje in de rug te geven kan gekozen worden voor robuuste inbouwkranen. Teneinde de badkamer een persoonlijk tintje te geven kan gewerkt worden met interessante combinaties van glas en natuursteen. Glazen scheidingswanden, mogelijk met vertroebeld glas, kunnen zorgen voor een aangename lichtdistributie. Ook kan met op bestelling gemaakt waterafstotend fotobehang je badkamer omgetoverd worden tot een bescheiden familiealbum. Indien u ervan houdt uw moderne badkamer in Kampenhout regelmatig aan te passen aan de laatste modetrends kunnen kleine accessoires wonderen doen. Items als handdoeken, zeephouders, toiletbril en dergelijke zijn eenvoudig en goedkoop te vervangen en bieden toch een heel andere indruk aan de bader.

Badkamerrenovatie prijs

De prijs van een badkamerrenovatie in Kampenhout hangt af van verschillende factoren. Eerst en vooral is er een verschil tussen de kostprijs van een badkamerrenovatie en een volledig nieuwe badkamer. In sommige gevallen kan een renovatie duurder uitvallen, bijvoorbeeld door afbraakkosten. De prijs van een badkamer hangt tevens af van de graad van luxe die men wenst te voorzien. Uiteraard is een ligbad en aparte douche duurder dan een bad met douchekop erboven. Het installeren van extra’s, zoals een whirlpool of ingebouwde badkamerradio, kan de kostprijs verder doen oplopen. Een derde belangrijke factor die de prijs van een badkamer doet oplopen is de kwaliteit van de gebruikte materialen. Kiezen voor een goedkopere soort badkamertegels of eenvoudigere badkamermeubelen kan de prijs drastisch doen zakken.

Badkamerrenovatie (9m²)Voorbeeld materialenGemiddelde prijs(*)
EenvoudigDouchecabine, wastafel, badkamermeubel, simpel ligbad en toilet€3.500,- tot €5.000,-
GemiddeldInloopdouche, ligbad, 1 of 2 wastafels met badkamermeubel en toilet€5.000,- tot €7.500,-
LuxeDubbele wastafel, meerdere badkamermeubels, grote inloopdouche, luxe bad, toilet€10.000,- tot €20.000,-
(*) – Richtprijzen zijn inclusief plaatsing, materialen en BTW. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijzen in de tabel.

Installatiekosten

Een kostenpost die niet uit het oog verloren mag worden is die van de installatiekosten. Deze kosten kunnen gedrukt worden door ervoor te kiezen om de badkamermeubels zelf te installeren. U krijgt dan een korting voor zelfplaatsing die in sommige gevallen zelfs tot 30% van de prijs kan oplopen.

Prijzen vergelijken

Het vergelijken van prijzen is een snelle en eenvoudige manier om veel geld te besparen op uw badkamerrenovatie in Kampenhout. Door het vergelijken van prijsoffertes kunt u via onze offerteservice al gauw 30% besparen op de totale kosten.

Premies in 2018

Nog een manier om te besparen op uw badkamerrenovatie is door een premie aan te vragen voor renovatiewerken aan sanitaire installaties. Zo is er de renovatiepremie voor wanneer u een badkamerrenovatie of andere werken aan badkamers/toilet laat uitvoeren in uw huis. Eén van de voorwaarden voor deze premie is dat uw woning ten minste 30 jaar oud moet zijn, meer lezen over deze premie? Volg deze link. De verbeteringspremie lijkt erg op de renovatiepremie, echter de voorwaarde zijn net wat anders (bijvoorbeeld: pand van minstens 25 jaar oud). Lees hier meer over de verbeteringspremie. Voor de oudere woningbezitters onder ons (65-plus) kan u in aanmerking komen voor de aanpassingspremie. Lees er hier meer over. Tot slot zijn en er nog verschillende premies die de netbeheerder aanbiedt voor het installeren van een warmtepomp, zonneboiler of condensatieketel. U kunt per netbeheerder kijken welk aanbod actueel is voor 2018. Op de websites www.energiesparen.be en premiezoeker.be kan u de premies per gemeente bekijken.

badkamerrenovatie premie 2018

Belastingvoordeel

Heeft u uw huis al langer dan 10 jaar in uw bezit en gebruikt u deze in Kampenhout uitsluitend als privéwoning? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een 6% BTW-tarief voor uw badkamerrenovatie. Eén van de voorwaarden is wel dat het plaatsen en leveren van de badkamermeubels, materialen, etc door dezelfde firma moet gebeuren. Lees alles over dit verlaagde BTW-tarief.

Badkamerinrichting

De inrichting van uw badkamer in Kampenhout moet praktisch, aantrekkelijk en onderhoudsvriendelijk zijn. Wanneer u voor een complete badkamerrenovatie kiest is het wijs om door de hoge aankoopprijs van een badkamer voor een tijdloos ontwerp te kiezen. Zo’n ontwerp behoudt zijn waarde ongeacht de eigenaar en verhoogt de waarde van uw koophuis aanzienlijk. Vaste badkameronderdelen zijn best sober en neutraal qua kleur. Daarmee bedoelen we niet dat u uw badkamer niet mag personaliseren! Gemakkelijk vervangbare badkamerelementen zoals spiegelkasten, zitobjecten, toiletbrillen, accessoires maar ook muurschilderingen kunnen een wereld van verschil maken zonder permanente veranderingen aan te richten. Een toffe manier om uw badkamer helemaal de uwe te maken is het schilderen van spreuken op de muur.
badkamer plaatsen Kampenhout

Handige toepassingen

Voor de jongsten en oudsten in Kampenhout kan het interessant zijn enkele aanpassingen in het badkamerontwerp aan te brengen. Met bepaalde antislipvloermaterialen en handvaten die ook als handdoekenrek kunnen dienen hoeft u door veiligheid niet aan klasse in te boeten. Verder bestaan er zeer handige opklapbare douchezitjes en zijn zelfs baden met een deurtje beschikbaar zodat u niet meer over de badrand hoeft te kruipen. Ten slotte zijn ook thermostatische kranen aanbevolen.

Badkamerverlichting

Wanneer men spreekt over badkamerverlichting moet men vanzelfsprekend rekening houden met een zekere vorm van luchtvochtigheid. Badkamerlampen zijn hier normaal gezien tegen bestand, maar in geval van twijfel vraagt u best raad aan een gediplomeerd installateur in Kampenhout. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen algemene verlichting en taakverlichting, zoals bijvoorbeeld boven de spiegels. Best worden ze aangesloten op verschillende circuits. Voor gezellige sfeereffecten kunt u gebruik maken van indirect licht en kleurrijke lampkappen.

Badkameraccessoires

Badkameraccessoires maken de inrichting van je badkamer helemaal af. Deze accessoires voor je badkamer zijn zeer uiteenlopend. Het gaat dan bijvoorbeeld over handdoekrekken, maar ook over afvalbakjes, zeepbakjes en zelfs weegschalen. Hieronder een overzicht van de meeste gebruikte badkameraccessoires:

 • Handdoekrek: Een stijlvolle manier om handdoeken te laten drogen. Handdoekrekken bestaan er in alle vormen, kleuren en materialen
 • Afvalbakjes: Sommige badkameractiviteiten brengen onvermijdelijk afval met zich mee, met het gepaste afvalcontainertje kan u van een nood een deugd maken.
 • Douchewisser: De veredelde versie van een ruitenwisser voor gebruik in de douche heet douchewisser.
 • Douchegordijn: Waterafstotende gordijnen bij wijze van doucheafsluiting zijn een ideale manier om uw badkamer op te fleuren en een eigen karakter te geven. Ze zijn vrij goedkoop en moeten regelmatig vervangen worden door de constante blootstelling aan het water.
 • Zeep accessoires en glashouders: Zeep- en glashoudertjes staan in voor de opslag van respectievelijke objecten. Ze zijn een niet te verwaarlozen finishing touch voor uw badkamer.
 • Wasmanden: Rieten, houten of metalen wasmanden zorgen voor een subtiele opslag van uw wasgoed. Gelet moet worden op verluchtingsgaatjes in de mand zodat de stank bij het openen te harden blijft.
 • Badkamermatten: Een badkamermat moet mooi, praktisch en gemakkelijk te reinigen zijn. Ze bestaan in verschillende grootten, kleuren en uitvoeringen naargelang uw voorkeur.
 • Verlichting: Mooie lampen die aangenaam licht verspreiden zijn essentieel voor een optimale badkamerbeleving
 • Weegschaal: Weegschalen zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen, van analoog tot digitaal.
 • Glazen stolp: Een eenvoudig accessoire om uw badkamer een arty feel te geven.
 • Valse bloemen: Maak uw badkamer gezellig zonder elke dag de bloemen te hoeven verversen.
 • Decoratie: Heeft u een luxe design badkamer dan misstaat een kunstwerk niet, maar ook drijfhout of schelpen kunnen mooi en decoratief staan
 • Voor badkamers met toilet zijn er de WC borstel, WC bril en de WC rolhouder: Deze functionele badkamer accessoires kunnen uw badkamer een hele andere look geven. Gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en de houdbaarheid van de materialen is een belangrijk aspect bij de keuze van deze accessoires.

Badkamerinrichting prijzen

BadkameronderdeelGemiddelde prijzen(*)Toelichting
Ligbad€800,- tot €2.500,-Eenvoudig of luxe bad
Whirlpool/spabad€2.500,- tot €7.000,-Met bubbels of volledig wellness badmeubel
Douche€600,- tot €2.000,-Douchecabine of inloopdouche
Stoom/spa douche€1.600,- tot €4.500,-Stoomcabine tot volledige spadouche
Toilet€300,- tot €1.000,-Simpel toilet of elektrisch toilet
Wastafel€200,- tot €600,-Enkelvoudige of dubbele wastafel
Kraan€150,- tot €450,-Wastafelkraan of rhermostatische douchekraan
Vloer€800,- tot €1.700,-Keramische of natuursteen vloertegels
Vloerverwarming (10m²)€800,-Keramische of natuursteen vloertegels
(*) – Richtprijzen zijn inclusief plaatsing, materialen en BTW. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijzen in de tabel.

Badkamermeubels

Bij een badkamerrenovatie in Kampenhout worden dikwijls altijd de badkamermeubels vervangen. Eigenlijk hebben deze meubels twee functies: eerst en vooral moeten ze praktisch zijn, en dus zo veel mogelijk opbergruimte voorzien, maar anderzijds dragen ze ook bij aan het uitzicht van de badkamer. Vroeger was een lavabo eenvoudig en functioneel, maar met de tijd werd het gebruikelijk hieraan een hele kast toe te voegen. Dit kwam bekend te staan als het ‘badkamermeubel’. Een simpele piëdestal of zwevende lavabo heeft nog steeds zijn voordelen op plaatsen waar weinig vloer- of muurruimte beschikbaar is. Waar die ruimte wel voorhanden is kan gekozen worden voor een oplossing met meer opbergruimte. Er bestaan badkamermeubels waar het wasbekken perfect geïntegreerd is, ofwel kunt u opteren voor een retro-ogende waskuip die op het meubel geplaatst is. Dit laatste model staat bekend onder de naam ‘opbouwlavabo’. Badkamermeubels bestaan in een groot aantal stijlen (modern of landelijk) en vormen. Naast de keuze van het model, dringt ook de materiaalkeuze zich op. Het wastafelblad kan gemaakt zijn uit het eerder klassieke keramiek, maar ook diverse soorten natuursteen zoals blauwsteen, marmer of graniet zijn mogelijk. Een veelgevraagde aanvulling van het badkamermeubel is de kolomkast. De lage kast onder de lavabo biedt meestal niet voldoende opbergruimte, waardoor een kolomkast meer dan welkom is. Deze kan passen bij de rest van het badkamermeubilair zodat ze niet uit de toon valt. Afhankelijk van de stijl die u verkiest en uw budget is dit echter niet noodzakelijk.

Badkamertegels

De keuze tussen wandbetegeling of beschilderde muren bij een badkamerrenovatie in Kampenhout is een kwestie van smaak. Naargelang uw voorkeur en budget kunt u ook enkel rond het bad en in de douche kiezen voor tegels. Badkamertegels zijn te verkrijgen in alle mogelijke stijlen en texturen. Het voornaamste voordeel van tegels is dat ze zeer goed bestand zijn tegen vocht hoewel ze uw badkamer een iets koelere aanblik kunnen geven. Als goede doe-het-zelver kunt u badkamertegels zelf plaatsen, maar indien het u aan geduld en vaardigheid ontbreekt kunt u natuurlijk beroep doen op een van de vele professionals uit ons netwerk.

Kleine of grote tegels?

Kleine wandtegels vereisen meer bepleistering en zijn achteraf moeilijker te vervangen dan grote tegels. Maar het moet gezegd zijn dat kleine tegels zeer mooi zijn in een badkamer. De veelheid aan voegen zorgt voor een aangenaam visueel effect. Zo zijn mozaïektegeltjes een streling voor het oog, niettegenstaande moet daarnaast ook rekening gehouden worden met de arbeidsintensiviteit. Naast de grootte van de tegels kan ook de graad van afwerking verschillen. Gerectificeerde tegels zijn na het bakken op maat gezaagd door de fabrikant waardoor ze nog maatvaster zijn. Door deze minutieuze afwerking kunnen ze met een zeer nauwe voeg worden geplaatst voor een strak uitzicht. Vanzelfsprekend brengt dit extraatje een hoger prijskaartje met zich mee.

badkamer betegelen Kampenhout

Vloertegels

Voor de vloerbekleding kiest u best voor grote tegels. Grote tegels zijn gemakkelijk te plaatsen en geven een gevoel van ruimte. Een elegante manier van vloerbetegeling is het diagonaal plaatsen van de tegels. Gedurfde effecten kunt u bekomen door het vormen van verschillende patronen zoals bijvoorbeeld het nabootsen van een schaakbord met witte en zwarte tegels. Keramiek vloertegels zijn niet de enige manier om uw badkamervloer te bekleden. Andere mogelijkheden zijn vinyl, linoleum of rubbertegels met elk zijn voor- en nadelen. Met vinyl laminaat kan de illusie van parket worden gewekt zonder de nadelen van hout in de badkamer, daarnaast is het duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Naast parket zijn ook een onbeperkt aantal andere motieven zijn beschikbaar. In tegenstelling tot vinyl is linoleum een natuurlijk materiaal met als voornaamste bestanddeel lijnzaadolie aangevuld met kurk of houtmeel op een rug van jute. Door zijn bacteriën dodende eigenschappen is deze vloerbedekking zeer hygiënisch maar moet opgelet worden met agressieve schoonmaakmiddelen. Ten slotte beschikken rubbertegels over een veilige antisliplaag, zijn ze bestendig en milieuvriendelijk en voelen ze bovendien warmer aan onder de voeten dan traditionele tegels.

Douchecabines

Douchecabines, ook wel douchesystemen genoemd, zijn een populair alternatief voor de traditionele betegelde douche. Omdat bij levering van een douchecabine bodem, douchescherm en wanden zijn inbegrepen is een douchecabine een allesomvattende badkameroplossing. Hun succes is te wijten aan de eenvoud waarmee ze geïnstalleerd, onderhouden en schoongemaakt worden. Verder zijn ze relatief goedkoop en hoeft u niet aan stijl in te leveren door het brede gamma beschikbare designs.

Douchecabines zijn er in alle vormen en maten

Vooreerst zijn er de vierkante en rechthoekige douchecabines. Naargelang de ruimte die u wenst te maximaliseren kun u de afmetingen zelf kiezen. De deur bevindt zich in één van de wanden. Bij het hoekmodel wordt de deur gecentreerd waardoor de douchecabine de vorm van een vijfhoek krijgt.

Inloopdouche

Tenslotte zijn er de inloopdouchecabines. De moderne visie op een klassieke inloopdouche. Deze cabines bieden de voordelen van all-in-one douchesysteem met het design en de vrijheid van een op maat gemaakte inloopdouche. Ongeacht welke douchecabine u verkiest is het aangeraden haar in de hoek te plaatsen om de stabiliteit te bevorderen.

renovatie badkamer Kampenhout

Badkamerradiator

Een badkamerradiator heeft nutsfunctie alsook een decoratieve functie. Vroeger probeerde men in Kampenhout de radiator zoveel mogelijk te verbergen, terwijl de hedendaagse badkamerradiator een volwaardig badkamermeubel is geworden. Naast verwarming is het gebruikelijk om de radiator te gebruiken als droogrek voor de handdoeken. Badkamerradiatoren zijn er dan ook in alle vormen. Zo zijn er ladder-, kolom- en paneelmodellen. De radiator kan worden gevoed door elektriciteit of warm water. In geval van een elektrische radiator moet opgelet worden met de nabijheid van water en moet hij op zijn minst bestand zijn tegen spatwater. Warm water radiators zijn meestal vervaardigd uit staal, of ook wel het traditionelere gietijzer. Gietijzeren radiatoren worden uit een toenemende interesse voor authentieke bouwmaterialen en retro-stijl terug vaker gebruikt in een badkamerrenovatie. Omdat de badkamer de plaats bij uitstek is waar u op blote voeten loopt is het aangeraden vloerverwarming te installeren. Naast het aangename warme badkamergevoel, zal de vloer ook sneller drogen. Ook voor de kleine badkamerrenovatie wordt vaak vloerverwarming gebruikt zodat men in de badkamerruimte meer vierkante meters overhoudt voor badkamermeubels.

badkamer verbouwen Kampenhout

Vrijblijvend offertes vergelijken

Waarschijnlijk heeft u nu een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn voor een badkamerrenovatie in Kampenhout. Wilt u een badkamerspecialist inschakelen om uw huidige badkamer compleet af te breken of gaat u toch liever voor een kleinere renovatie? Wellicht bent u gewoon benieuwd naar de kosten. De firma’s gelieerd aan ons initiatief kunnen altijd iets voor u doen. Door een offerteaanvraag te doen ontvangt u geheel vrijblijvend en gratis tot maximaal 3 prijsoffertes van verschillende firma’s werkzaam in uw streek. U kunt dus zelf bepalen of u voor de beste deal gaat of voor de firma met de beste voorwaarden. Aan u de keus!

Tot 30% minder betalen voor een badkamerrenovatie? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Bespaar tot 30% op de kosten van het verbouwen van uw badkamer door de prijsoffertes van de verschillende firma's uit ons initiatief naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 3 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw streek. Binnen 2 minuten geregeld en dus snel verdiend!

Deelgemeenten van Kampenhout:

Kampenhout, Berg, Buken en Nederokkerzeel

De postcode die bij deze deelgemeenten hoort:

1910

Handig om te weten...

 • ICS – Beroepsvereniging voor de installateurs van cv en sanitair
 • FABA – Federatie van Algemene Bouwaannemers
 • Bouwunie – Sectororganisatie in bouw
 • Totaalrenovatiebonus – 3 of meer energiebesparende maatregelen
 • Publicatie – Verbeterings- en aanpassingspremie
 • Omgevingsloket – verbouwen badkamer

Werkzaamheden + laatste offerteaanvraag

Nieuwe betegeling – Antwerpen
Badkamervloer opknappen – Anderlecht
Verlaagd plafond – Kortrijk
Indeling badkamer aanpassen – Brugge
Plaatsen van een bad – Leuven
Doucherenovatie – Deurne
Dubbele wastafel plaatsen – Hasselt
Douchecabine installeren – Vilvoorde
Toilet renoveren – Aalter
Badkamer antislip maken – Gent
Nieuwe badkamerverlichting – Tienen
Badkamermeubel op maat – Tongeren
Lavabo plaatsen – Lokeren
Inloopdouche plaatsen – Oostende

Over Banubad.be

Door de jaren heen hebben al vele bezoekers van deze website voordeel behaald door bij ons een offertes aan te vragen. Ons initiatief is gratis en de offertes die u ontvangt zijn geheel vrijblijvend. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 30% besparen op de prijs van uw badkamerrenovatie.